26
Temmuz
2023
Üniversitemizde Bölüm ve Program Sayıları Artmaya Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in göreve gelmesinden bu yana birçok konuda devam eden olumlu gelişmelerin yanı sıra Üniversitemiz’in bölüm ve program sayılarında da artışlar devam ediyor. 2021, 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna göre üniversitemizin önlisans ve lisans programlarında her yıl artış olduğu gözlenmektedir. 2021 yılına ait Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda üniversitemizin 46’sı önlisans, 25’i lisans olmak üzere toplam 71 program yer alırken; 2022 yılına ait Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda üniversitemizin 50’si önlisans, 29’u lisans olmak üzere toplam 79 program yer almıştı. İçerisinde bulunduğumuz 2023 yılına ait Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda da üniversitemizin programlarında artış gözlenmiş olup üniversitemizin 50’si önlisans, 30’u lisans olmak üzere toplam 80 program kılavuzda yer aldığı belirlendi. Programlardaki bu artışın, 2023 Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitemizin öğrenci sayısında da artış sağlaması bekleniyor.



Rektör Demir: “Bölgenin Ve Ülkenin Teknik Ve Akademik İhtiyaçlarını Karşılayabilecek Her Programı Üniversite Bünyesine Katmaya Devam Ediyoruz”
Üniversitemizin bütün birimlerindeki gelişmeleri yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, program ve öğrenci sayılarının sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da artması için gerekli altyapıyı oluşturduklarını belirtti. Batman Üniversitesi’nin fiziki imkânlarının yanı sıra akademik ve bilimsel gelişimine de her geçen gün yeni bir ivme kazandırıldığına dikkat çeken Rektör Demir, öğrenci odaklı bakış açısıyla nitelikli, bölgenin ve ülkenin teknik ve akademik ihtiyaçlarını karşılayabilecek her programı üniversite bünyesine katmaya çalıştıklarını, gerekli çalışmaları yürütmeye devam ettiklerini ifade etti.



Rektör Demir: “Batman Öğrenciler İçin Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Açıdan Yaşanabilir Bir Şehir”
Aday öğrencilerin, 2023 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Batman Üniversitesinin programlarını titizlikle incelemeleri ve tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Demir, Batman’ın öğrenciler için kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan da yaşanabilir bir şehir olduğunu kaydetti.