09
Kasım
2022
Üniversitemizde BISTLAB Açılışı Yapıldı

Öğrencilerinin mesleğe donanımlı hazırlanmaları amacıyla birçok kurum ve kuruluşla iş birliklerinin hayata geçirildiği üniversitemizde, Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı (BISTLAB) törenle açıldı. 8 Kasım 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen açılış törenine, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Borsa İstanbul Kurumsal İletişim Direktörü Yavuz Selim Kurt, ilimizdeki bankaların yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Rektör Demir: “Borsadaki Aktiviteler Üniversitemize Kurulan Laboratuvara Yansıyacak”
BISTLAB’ın açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, laboratuvarın üniversitemizde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitimlerin gerçekleştirilmesine olanak tanıyacağını söyledi.  Borsadaki aktivitelerin üniversitemize kurulan laboratuvara anlık yansıyacağını ifade eden Rektör Demir, BISTLAB’ın finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına da önemli katkıda bulunacağını kaydetti. Batman Üniversitesi Rektörlüğü olarak temel eğitim anlayışlarının öğrencilerin teorik bilgilerin dışında alanlarıyla ilgili uygulamalı eğitim kazanımlarını da sağlamak ve meslek farkındalıklarını artırmak olduğunu söyledi.



Rektör Demir: “Uygulamaya Geçirilen Çalışmalar Günlük Değil Geleceğe Yönelik Çalışmalardır”
Bir öğrenciye bile ışık olabilmenin ve örnek teşkil edebilmenin kendilerini bahtiyar saymalarına yeteceğini kaydeden Rektör Demir, BISTLAB’ın geçtiğimiz günlerde İktisat Fakültesinde açılan finans laboratuvarıyla birlikte üniversitemizdeki ikinci finans laboratuvarı olduğuna dikkat çekti.  Özellikle son bir buçuk yıllık süre zarfında başta Batman’daki kurum ve kuruluşlarla olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok iş birliğini hayata geçirdiklerini dile getiren Rektör Demir, uygulamaya geçirilen çalışmaların günlük değil geleceğe yönelik çalışmalar olarak düşünüldüğünü söyledi. Rektör Demir, Batman Üniversitesi öğrencilerine bu imkânı sağladıkları için Borsa İstanbul’u temsilen Kurumsal İletişim Direktörü Yavuz Selim Kurt’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı.



Kurt: “BISTLAB’ın Yedincisi Batman Üniversitesinde Açıldı”
Borsa İstanbul Kurumsal İletişim Direktörü Yavuz Selim Kurt da Batman Üniversitesine açtıkları BISTLAB’ın hayırlara vesile olmasını diledi. Borsa İstanbul olarak finansal hukuk yazarlığının daha da yaygınlaşmasını desteklediklerini ve kapsamda çalışmalar yürüttüklerini kaydeden İletişim Direktörü Kurt, 5 yıl önce başlayan BISTLAB projesinin daha önce Türkiye’deki 6 üniversitede kurulduğunu yedincisinin ise Batman Üniversitesinde açıldığını belirtti. Akademik dünyada ve finans camiasında finansal hukuk anlayışını yaygınlaştırmak için BISTLAB’ı kurduklarını söyleyen Kurt, BISTLAB’ın Batman Üniversitesine kurulması için girişimlerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i ve üniversitemiz akademisyenlerini tebrik etti.