23
Ağustos
2022
Üniversitemizde BESYO Özel Yetenek Sınavı Başladı

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi Bölümlerine yerleşecek öğrencilerin belirlenmesi için gerçekleştirilen BESYO Özel Yetenek Sınavı başladı. 22 Ağustos 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsü Spor Salonunda başlayan ve 24 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek sınav, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nevzat Dinçer tarafından da takip ediliyor.


 
Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne 40,  Spor Yöneticiliği Bölümü birinci öğretimine 50 ikinci öğretimine ise 40 ve Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 50 öğrencinin alınacağı sınava, kadın ve erkek kategorilerinden toplam 1757 aday başvuruda bulundu. Sınavın şeffaf gerçekleştirilmesi için salona kurulan kamera sistemi sayesinde yarışan her adayın titizlikle hesaplanan parkur tamamlama puanı adaylara açık bir şekilde ekranda gösteriliyor. 


 
Sınava giren adaylara başarı dileklerinde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sınava hazırlanan her öğrencinin emeğinin karşılığını alabilmesi için üniversitemiz tarafından gerekli tüm koşulların sağlandığını ifade etti.  Sınavda görevli olan akademik ve idari personele emekleri için teşekkür eden Rektör Demir, sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanarak hak eden adayın kazanması temennisinde bulundu.