06
Aralık
2023
Üniversitemizde Azerbaycan Türkiye İlişkilerinde Dün, Bugün, Yarın Konferansı ve Müzik Dinletisi Gerçekleştirildi

Azerbaycan’dan üniversitemize “Azerbaycan Türkiye İlişkilerinde Dün, Bugün, Yarın” konulu konferansı gerçekleştirmek üzere Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı  ve beraberinde pek çok Azerbaycanlı önemli isim ziyarette bulundu. 6 Aralık 2023 tarihinde üniversitemizin Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Azerbaycan Sınıfı’nda gerçekleşen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Azerbaycan’dan gelen ziyaretçilerimiz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, etkili bir şiir ile karşıladığı konuklara “Haydar Aliyev’in dediği gibi “İki devlet tek milletiz” dolayısıyla bu kültür coğrafyasında yaşananlara karşı sevinçlerimiz, üzüntülerimiz aslında hislerimiz bir. Bu noktada siz kardeşlerimizi burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.



Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı yaptığı konuşmada “Türkiye’nin birçok şehrini gezmiştim fakat bu bölgeye gelmek henüz nasip oldu. Gezdiğim gördüğüm yerlerin, insanların Azerbaycan’dan farkı yok. Kültürel ortaklıklarımız birbirimize olan bağlarımızı güçlendiriyor. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğini bozmak için birçok oyun oynandı, bugün ilişkilerimizin bu denli güçlü olması bizleri mutlu ediyor. Üzerimize oynanan oyunları ve tarihimizi unutmamalıyız. Son yaşanan Karabağ olayı bizi birbirimize daha da yaklaştırdı. Dolayısıyla Azerbaycan Türkiye’ye minnettardır” ifadelerine yer verdi. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Rüstemhanlı bugün yaşanan savaşlarla ilgili öngörülerine de yer verdi.



Program sonunda üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Azerbaycan Türkiye İlişkilerinde Dün, Bugün, Yarın Müzik Dinletisi ile konuklara müzik şöleni yaşattı.



Konferans sonunda Rektör Demir ve Başkan Rüstemhanlı hediyelerini takdim etti ve program; Rektör Demir’in Azerbaycan’dan gelen konuklarla ve üniversitemiz akademisyenleri ile yaptığı toplantının ardından yenilen yemek ile sona erdi.