06
Aralık
2022
Üniversitemizde Azerbaycan Dersliği Açıldı

Yükseköğretim Kurulu tarafından enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin ardından Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile iş birliklerinin geliştirildiği üniversitemizde, kardeş Azerbaycan halkıyla kurulan derin bağların bir nişanesi olarak üniversitemizde Azerbaycan Dersliğinin açılışı gerçekleştirildi. 5 Aralık 2022 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen açılışa, üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen “Azerbaycan-Türkiye İlişkileri ve Haydar Aliyev’in Rolü” konulu konferansa katılmak üzere üniversitemizde bulunan Azerbaycan Cumhuriyetinin Türkiye Cumhuriyetindeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov, Vali Vekili İbrahim Güneş ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in yanı sıra üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Derslikte, Azerbaycan’ın Tarihi, Kültürü ve Devlet Büyükleri Hakkında Bilgiler Yer Alıyor
Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeş halkları arasındaki bağları güçlendirmek ve üniversitemiz öğrencilerinde de bu bilinci pekiştirmek amacıyla açılan derslikte, Azerbaycan’ın tarihi, kültürü ve devlet büyükleri hakkında bilgiler yer alıyor. Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesinin farklı bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, en az bir derslerine kurulan derslikte girmeleri öngörülerek dersliği ziyaret etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.



Rektör Demir: “Üniversitemizde Kurulan Azerbaycan Dersliği, ‘İki Devlet Bir Millet’ Söyleminin Uygulamaya Dökülmüş Bir Nişanesidir”
Azerbaycan Dersliğinin açılışının ardından açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu dersliği Azerbaycan Devleti ve halkıyla kurulan kalbi ve içten duyguların tezahürü olarak kurduklarını söyledi. Azerbaycan Dersliğinde eğitim gören üniversitemiz öğrencilerinin Azerbaycan’ın tarihi, kültürü ve devlet büyükleri hakkında değerli bilgileri öğreneceklerinin altını çizen Rektör Demir, üniversitemizde kurulan dersliğin “İki Devlet Bir Millet” söyleminin de uygulamaya dökülmüş bir nişanesi olduğunu dile getirdi.  Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile geliştirilen iş birlikleri kapsamında öğrenci değişim programlarındaki öğrenci kontenjanlarını artırmayı düşündüklerini ifade eden Rektör Demir, enerji alanında gerçekleştirilen çalışmaların aşama aşama ilerletildiğini sözlerine ekledi. Rektör Demir,  dersliğin açılışına teşrif eden Büyükelçi Dr. Reşat Memmedov’a teşekkür etti.

Azerbaycan’a dair bilgilerin yer aldığı dersliğin Batman Üniversitesinde açılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Büyükelçi Dr. Reşat Memmedov, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti. 

Haberin videosuna ulaşmak için tıklayınız