01
Nisan
2022
Üniversitemizde “ATİ’ye Yön Ver” İsimli Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde 31 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder’in katılımı ile “ATİ’ye Yön Ver” isimli bir konferans düzenlendi. Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Batman Valisi Hulusi Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Trabzon Gençlik Kolları Konfederasyonu Başkanı Hakan Usta, ilimizin ve üniversitemizin yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Programın açılış konuşmasını yapan Trabzon Gençlik Kolları Konfederasyonu Başkanı Hakan Usta, gençlerden neler beklediklerini ifade ederek geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. Gençlerin geleceği iyi anlaması ve ona göre bir yol haritası çizmesi gerektiğini anlatan Usta, sürekli olarak gençlerle bir araya gelmeye özen gösterdiklerinin altını çizdi.



Rektör Demir: “Hayallerinize Giden Yolda Gücünüz; Bilginiz, Edindiğiniz Tecrübeler ve Çeşitli Kazanımlarınız Olmalı”
Programda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerimizin alanında uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalarını önemsediklerini söyledi. Geleceğimizi gençlere emanet ederken bu günden onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın bilincinde olduklarını ve bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek için durmadan çalıştıklarını anlatan Rektör Demir, “Günümüzde üniversitelerin görevlerini sıralayacak olursak genel olarak eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmettir. Biz bunların yanı sıra sizin kişisel gelişiminizi de önemsiyor bu yönde birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz.” dedi. Öğrencilerin edindiği her bilginin geleceklerine ışık olması tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. İdris Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Hayallerinize giden yolda gücünüz; bilginiz, edindiğiniz tecrübeler ve çeşitli kazanımlarınız olmalı. Sizden beklentimiz değerlerine bağlı, nitelikli, kadim medeniyetimizin gerçek temsilcisi olarak toplumu aydınlatan kandiller olmanız. Bütün bunları yapabilmek için donanımlı bireyler olmanız gerekir. Doğru ile yanlışı ayırarak, sizler için faydalı ve zararlı olanları bilerek kendinize hedefler koymalı ve bu hedeflerle geleceğinizi şekillendirmelisiniz.”



Minder: “Geçmişten Ders Çıkararak Gelecek Planları Yapmalısınız”
Rektör Demir’in konuşmasının ardından konferansa geçildi. Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığını ve dünyaya barışı getirebileceğini ifade eden Minder, şanlı tarihimizden kesitler sunarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Geçmişten ders çıkarmak gerektiğinin ve denge politikasının uygulanması gerektiğinin altını çizen Ahmet Minder, öğrencilerin tüm bu hususları göz önünde bulundurarak hedeflerini belirlemelerini ve geleceklerine donanımlı bireyler olarak odaklanmalarını söyledi.



Konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder’e Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından günün anısına hediye takdim edildi.