09
Kasım
2021
Üniversitemizde Atatürk’ün Vefat Haberleri Temalı Bir Sergi Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Hanife Alaca tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında “Yerli ve Yabancı Basında Atatürk’ün Vefat Haberleri” temalı fotoğraf sergisi düzenlendi. 9 Kasım 2021 tarihinde Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi Testili Park önünde düzenlenen serginin açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe ile Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Serginin açılışında bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Atatürk’ü Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenledikleri bu sergi ile öğrencilerde Atatürk ruhunu oluşturmayı ve öğrencilerin de bu bilinçle hareket etmelerini hedeflediklerini söyledi. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin Atatürk’ün mücadele ve başarı dolu hayatını örnek alarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Rektör Demir, bunun ancak Atatürk’ü anlayıp onun gibi çalışarak mümkün olacağını kaydetti. Rektör Demir, bu sergiyi sadece öğrenciler için değil, üniversite-şehir bütünleşmesi kapsamında Batman halkı için de düzenlediklerini ve herkesin bu sergiden faydalanması gerektiğini söyledi.



Her fırsatta öğrencilerle bir araya gelmeye çalışan Rektör Demir, sergi açılışının ardından öğrencilerle çay içip kısa bir sohbet gerçekleştirerek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.