Üniversitemizde AB Horizon Projelerine Yönelik Kapsam ve Proje Hazırlık Eğitimi Verildi

Avrupa’nın bilim ve teknoloji politikalarına uygun bilimsel çalışmaları destekleyen üniversitemizde "AB Horizon Projelerine Yönelik Kapsam ve Proje Hazırlık Eğitimi" verildi. Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünün ev sahipliğinde ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Avrupa Birliği Proje Uzmanı Yeliz Çuvalcı tarafından verilen eğitim, 6-7 Nisan 2023 tarihlerinde Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü Senato Salonunda gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in katılımıyla gerçekleşen eğitimde üniversite-sanayi iş birliklerini genişletmek, bilimsel çerçeve içinde kapsamlı olarak Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek, uluslararası çalışmalar gerçekleştirmek ve başarılı araştırma projeleri üretmek hedeflendi.

Rektör Demir: “Üniversitemizden Çıkacak Tüm Projelerde Multidisipliner Çalışmalar Gerçekleştireceğiz"

Üniversitemizin altyapısını ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek adına üretilen projelerin çok kıymetli olduğunu kaydeden Rektör Demir, verilen eğitimler kapsamında hazırlanacak projelerimizde toplumsal sorunlara multidisipliner araştırma yollarını ve etkili çözüm önerilerini göz önüne almayı amaçlıyoruz." dedi. Uluslararası standartlarda bilimin ve araştırmacıların en iyi altyapılara erişimini desteklediklerini belirten Rektör Demir, üniversitemizde bu eğitimlerin sürekli artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.