18
Şubat
2022
Üniversitemizde 5. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasının Tanıtımı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde 5. GAP İnovasyon Proje Yarışmasının tanıtımı, 17 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Rektör Danışmanı ve Proje Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Rıda Tür, bölüm başkanları ve öğrenci temsilcileri katıldı.



Yenilenebilir-Dönüştürülebilir Enerji ve Enerji Verimliliği alanında bölgedeki ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin proje geliştirme, çevre bilinci, inovasyon yetenekleri ve bilinçlerinin artırılmasının amaçlandığı proje kapsamında yarışmaya, GAP Bölgesi illerinden katılım sağlanabilecek. Yarışmada devlet okulları, özel okullar ve bilim sanat merkezlerindeki tüm ortaokul/lise öğrencileri ile 9 GAP ilinde yer alan üniversitelerden öğrenciler yer alabilecek. Her öğrencinin en fazla üç proje ile katılım sağlayabileceği yarışmada her projede bir öğrencinin görev alabileceği belirtildi.



GAP yetkilileri tarafından yapılan sunumda proje yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar, başvuru yöntem ve teknikleri, başvuruların değerlendirilmesi, yarışma değerlendirme kriterleri, yarışma kategorileri, başvuru takvimi ve ödüller hakkında katılımcılar bilgilendirildi.