13
Kasım
2023
Üniversitemizde 400 Fidan “Geleceğe Nefes” oldu

Cumhurbaşkanlığı tarafından “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilen 10-11 Kasım’da Üniversitemizde fidanlar, geleceğe nefes olması için toprakla buluşturuldu. Üniversite olarak her yıl üzerinde önemle durduğumuz Milli Ağaçlandırma Günü’nde yerleşkemizin kapıları bu yıl da fidan dikmek isteyen gönüllülerimize açıldı.  Fidanları toprakla buluşturmak için SGK çalışanları ve Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri Üniversitemiz Batıraman Kampüsünde düzenlenen etkinliğe katıldı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Rohat Cebe’nin karşıladığı gönüllüler 400 ağacı toprakla buluşturdu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir'in de 11 Kasım 2023 tarihinde katıldığı fidan dikiminde kampüsümüzü yeni ağaçlarına kavuştu.





Ülkemizdeki yangınlarla kaybedilen ağaçların yerine yeniden yeşillendirmeye çalıştığımız topraklarda başlatılan“11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında geçtiğimiz yıllarda yurt genelinde 11 milyon ağacın dikimi yapıldı. Bu yılda aynı hedef ile “Daha yeşil bir Türkiye için Geleceğe Nefes” sloganı genelinde gerçekleştirilen etkinlik ilimiz kapsamında üniversitemiz de yapıldı.



Kampüs alanındaki fidan dikim etkinliğine katılan gönüllüler “Ülkenin tamamında aynı gün fidan dikimi gerçekleştiriliyor. Böylesine önemli bir etkinliğe katıldığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Her yıl bu etkinliğe katılmayı düşünüyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.