Üniversitemiz ev sahipliğinde 3. Gastronomi Festivali, Batman şehrinin kültürel mirasını tanıtma ve gastronomi turizmini teşvik etme misyonunun bir parçası olarak başarıyla tamamlandı. Batman Valiliği, Üniversitemiz, İl Özel İdare, İl Kültür Turizm Müdürlüğü katkılarıyla Merkez Kampüste düzenlenen festival ile bölgenin zengin mutfak kültürü misafirlere tanıtıldı. 48 firmanın katılım sağladığı festivalde, içli köfte, şam börek, mumbar dolması, mehir ve danuk gibi yöresel lezzetler ücretsiz olarak hem öğrencilere hem katılımcılara sunuldu. Festival kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı "Gastro-Art" adlı resim sergisi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırladığı fotoğraf sergisi de açıldı. Gastro-Art sergisinde, lisans öğrencilerinin yağlı boya tekniğiyle hazırladığı eserler, Batman'ın yöresel ürünleri ve mutfak kültürünü sanatsal bir dille yorumlandı. Gastronomi Festivalinin üçüncüsüne ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. İdris Demir, ”Batman Üniversitesinde geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizle sadece yöresel yemeklerimizi tanıtmıyor, şehrimizin ve kültürümüzün ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasına katkı sunuyoruz. Şehrimizden festivale katılım sağlayan firmalara ve festivalin düzenlenme aşamasında emek gösteren Turizm Fakültesi akademik ve idari personeline katkılarından ötürü teşekkür ederim" dedi. Rektör Prof. Dr. Demir’in konuşmalarının ardından festivale katılım sağlayan firmalara plaket verildi, hatıra fotoğrafı çekildi. Festival açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Demir, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, TPAO Batman Müdürü Bilal Altunç, Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Ahmet Cemil Karaoğuz, il protokolü, rektör yardımcıları ve akademisyenlerle birlikte stantları gezdi.