01
Aralık
2023
Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Oluşturma Etkinliği Düzenlendi

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ve dezavantajlı bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl kutlanan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”  üniversitemizin Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda, 30 Kasım 2023 tarihinde “Spor ve Müzik” temasıyla düzenlendi.

Etkinliğe üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, TPAO Batman Petrolspor Yönetim Kurulu ve Basın Sözcüsü Cemal Kaya, TPAO Batman Petrolspor Teknik Direktörü Mesut Toros, TPAO Batman Petrolspor Takım Kaptanı Akın Akman, Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Abdülkadir Tatlı, Batman Spor Kulübü Antronörü Abdullah Bayram, Batman Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Oyuncusu Beytullah Temiz, Milli Paralimpik Okçu Ayşe Nur Güney, Belde Özel Eğitim Uygulama Okulu Müzik Grubu, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarıyla programın açılışını yapan “Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Elif Dilan Atılgan “Bugünün amacı uluslararası ve ulusal platformlarda, engellilerin karşılaştıkları sorunları yeniden gündeme taşımak ve çözüm önerilerini tartışmak için bir olanak yaratırken yeti yitimi olan bireylerin sosyal, ekonomik, politik ve kültürel hayata her anlamda katılımı ile elde edilecek kazanımlar konusunda farkındalık sağlanmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. Elif Atılgan’ın konuşmalarından sonra program Belde Özel Eğitim Uygulama Okulu Müzik Grubu ve Müzik Öğretmenleri Azade Taş’ın hazırladığı gösteri ile renklendi.



TPAO Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Mesut Toros  “Sporda Başarı Öyküsü” , Takımın Kaptanı Akın Akman “Spor Yolculuğu “, Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Abdülkadir Tatlı “Engelli Bireylerin Karşılaştıkları Güçlükler ve Spora Yönelimi”, Batman Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Abdullah Bayram “Engellerin Ötesinde:  Sporun Gücü”, Batman Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Oyuncusu Beytullah Temiz “Tekerlekli Sandalye Basketbol Sporu ile Tanışma Öyküsü”, Milli Paralimpik Okçu Ayşe Nur Güney  “Okçuluk Sporuyla Değişen Bir Yaşam” adlı konuşmalar yaptılar. Yaptıkları konuşma ile engelli bireylerimizi aktivitelere katılmak konusunda motive ederek yaşamın herkes için devam ettiğini ve yaşanılan anların iyileştirilmesinin yine kişinin ellerinde olduğu vurgusunu yaptılar.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Engelsiz Öğrenci Birimi Başkanı Prof. Dr. Rohat Cebe yaptığı konuşmada “Sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik bilinci ile toplumsal katkıyı geliştirme amacı kapsamında üniversitenin fiziki, eğitsel ve sosyal imkânlarının tüm bireyler için erişilebilir olmasını sağlama yolunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Çalışmaların önemli öğelerinden biri de toplumumuzdaki her bir vatandaşın bu konuda edineceği tutum ve yaklaşımlardır. Farkındalık çalışmaları vatandaşlarımızın yetersizlik, engel, engellilik gibi hususlarda doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunda önemli katkılar sunan çalışmalardır” ifadelerini kullanarak programa katılan konuklarımıza teşekkürlerini iletti ve katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti.



TPAO Batman Petrolspor’un Rektör Yardımcımız Cebe’ye ve katılımcılara forma hediye etmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilerek program sonlandırıldı.