15
Haziran
2023
Üniversitemizde 2023 YKS İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

17-18 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 15 Haziran 2023 tarihinde İl Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir başkanlığında Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Serkan Serin ve Murat Dokumacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veysel Direk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jand. Albay Uğur Arslan ve Jand. Üsteğmen Yakup Yavuz, İl Sınav Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü temsilen Abdulvahap Turan’ın katıldığı toplantıda sınav öncesinde yapılacak olan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.



ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan sınav güvenliğini sağlamak adına belirlenen tedbirlerin öncelikli olarak görüşüldüğü toplantıda sınav evraklarının ulaştırılması, muhafaza edilmesi ve sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla kurulda alınan kararların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibata geçilmesine yönelik istişarelerde bulunuldu. Sınav günü toplu taşıma araçlarının yeterli sayıda hizmet vermesi, fiziki tedbirlerin alınması ve kimlik belgesini kaybeden adaylar için İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin çalışma saatlerinin belirlendiği toplantıda sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına yönelik alınacak tüm tedbirler görüşüldü.
Rektör Demir: “Sınavın Güvenli ve Sorunsuz Bir Şekilde Tamamlanması Öncelikli Hedefimiz”
Deprem felaketi nedeniyle 2023 YKS’ye girecek aday sayısının geçtiğimiz yıllara oranla önemli ölçüde arttığını dile getiren Rektör Demir, sınavın güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinin öncelikli hedefleri olduğunu kaydetti. Yaşanması muhtemel durumları göz önünde bulundurarak ilimizde yapılacak sınavda herhangi bir mağduriyetin olmaması için tüm detayları en ince ayrıntısına kadar değerlendirdiklerini kaydeden Rektör Demir, sınavlarda görev alacak personele başarılar diledi.