Eylül
Üniversitemizde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi Uyum Eğitimleri Gerçekleştirildi

Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren üniversitemizde, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemize uyum süreçlerini hızlandırmak amacıyla uyum eğitimleri düzenlendi. 22-23 Eylül 2022 tarihlerinde Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu ve Merkez Yerleşke Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimlere katılan öğrencilere, üniversitemiz ve Batman şehri ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Öğrencilerin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen eğitimlerde, üniversitemiz yerleşkelerinde bulunan akademik ve idari binaların yanı sıra sosyal, sanatsal ve sportif imkânlar hakkında da bilgiler verildi. Üniversitemizde düzenlenen sempozyum, konferans, çalıştaylar ile ilgili paylaşımlar da yapılarak öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımlarının önemine dikkat çekildi. Kütüphane kullanımı, öğrenci bilgi sisteminin işleyişi, uluslararası değişim programları ve öğrenci topluluklarının faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimlerde, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.