06
Ekim
2021
Üniversitemizde 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi Oryantasyon Eğitimleri Başladı

Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren üniversitemizde 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi Oryantasyon Eğitimleri başladı.
Batman Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilerin uyum sürecini yakından takip ederek üniversitemiz ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı eğitim, 5 Ekim 2021 tarihinde verildi. Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.Öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen uyum günleri kapsamında fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki oturum halinde seminerler verildi.Seminerde tanıtım filminin izlenmesinin ardından üniversitemizin öğrencilere sunduğu imkânlar anlatıldı. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere üniversitenin işleyişi, kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetler, yerleşkeler ve akademik birim faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.




Prof. Dr. Rohat Cebe: “Bizler Burada Bir Aileyiz”
Eğitim programında bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcı Prof. Dr. Rohat Cebe, öğrencilerin gözünden üniversite hayatına dair açıklamalarda bulundu. Farklı şehirlerden gelerek üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin yeni bir hayata atılırken yaşayabileceği sorunlara karşı bilgilendirmeler yapan Cebe, bu uyum sürecini en kısa sürede tamamlamak istediklerini kaydetti.Cebe sözlerine şu şekilde devam etti: “Sizler birinci sınıf öğrencilerisiniz. Birinci sınıf öğrencileri genelde yeni bir ortama girince veya aileden kopunca neyi nasıl yapacaklarını bilemiyor olabilirler. Bizlerde bu uyum haftası etkinlikleri kapsamında sizlerin bu üniversitenin bir parçası olduğunu, bizlerin burada bir aile olduğumuzu, annelerinizin ve babalarınızın dışında bizlerin de sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Hayatınızı nasıl idame ettirmeniz gerektiğini sadece öğrenci olarak değil sosyal bir birey olarak öğrenmenizi istiyoruz. Bu nedenle sizleri üniversite içinde bulunan imkânlara en kolay şekilde nasıl ulaşacağınıza dair bilgilendirmek istiyoruz.’’  Sabah ve öğleden sonra, iki oturum olarak yapılacak olan oryantasyon programları 8 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek.