21
Mart
2022
Üniversitemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Oratoryo Gösterisi Düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferinin 107.Yıl Dönümü nedeniyle Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından bir oratoryo gösterisi düzenlendi. Üniversitemiz Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Cebe: “Şanlı Tarihimizdeki Kahramanlık Destanlarından Biri De Hiç Şüphesiz Çanakkale Zaferidir”
Programda bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Çanakkale Savaşı'nın önemini anlatarak “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de hiç şüphesiz Çanakkale Zaferidir” dedi. Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Cebe, Çanakkale Savaşlarının son yüzyılın en büyük savaşlarından birisi olduğunu söyledi. Cebe sözlerine şu şekilde devam etti: "Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme, kaderini tayin etme savaşıdır. Çanakkale müdafaası yapıldı ve kazanıldı. Hiç şüphesiz bu zaferin tarihimizde ayrı bir yeri vardır. Atalarımız üzerlerine düşeni yerine getirdi lakin vazife onlar için bitmiş ama bizler için yeni başlamıştır. Bizler Çanakkale'de canını gözünü kırpmadan veren şanlı ecdadımızın ne için şehit olduğunu her zaman hatırlamalı ve gelecek nesillere bunu her fırsatta aktarmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk, demirli savaş gemilerinin arasından geçerek ilerleyen istimbotta bulunan ve üzüntü içinde ağlayan yaveri Cevad Abbas'a  “Geldikleri Gibi Giderler!” dediği gibi geldikleri gibi de gittiler, bugün de yarın da artlarına bakmadan gitmeye devam edecekler." dedi.



Prof. Dr. Rohat Cebe’nin konuşmasının ardından oratoryo gösterisine geçildi. Duygu dolu anların yaşandığı gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.