17
Nisan
2023
Üniversitemizde 137. Avrupa Birliği Online Sertifika Programı Başladı

Uluslararası boyutta kaliteli ve nitelikli pek çok organizasyona ev sahipliği yapan Üniversitemizde, 17-19 Nisan 2023 tarihleri arasında 137. Avrupa Birliği Online Sertifika Programı başladı. Çok sayıda öğrenciye önemli kazanımlar sağlayacak olan programda, Konrad-Adenauer-Stiftung  (KAS) Türkiye, Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği politikaları hakkında bilgi ve eğitim aktarımına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Türkçe olarak gerçekleştirilen programda katılımcılar, düzenlenen oturumlara katılarak ve Avrupa Birliği üzerine yazılmış makale ile birlikte sertifika almaya hak kazanacaklar.
Çınar: “137. Avrupa Birliği Sertifika Programı Üniversitemiz ve Bölgemiz İçin Oldukça Önemlidir”
Programın açış konuşmasını yapan Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Çınar, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin çok uzun tarihsel yolculuğunun olduğundan bahsetti. Programın Üniversitemiz ve bölgemiz için önemine değinen Çınar, “Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerini anlamak için, 137. Avrupa Birliği Sertifika Programı üniversitemizin yaptığı önemli bir iş birliğidir. Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun ilgisi oldukça sevindirici ve umut verici olmaktadır. Programın gerçekleşmesinde büyük emeği olan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  Konrad-Adenauer-Stiftung Türkiye Direktörü Walter Glos ve konuşmacı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nail Alkan’a teşekkürlerimi sunuyorum”  sözleriyle konuşmasına son verdi.


Alkan: “Avrupa ve Türkiye Arasında İlk İlişkiler Tarihsel Olarak Ankara Antlaşmasıyla Başlamıştır”
“Geçmişten Günümüze Türkiye-AB İlişkileri Quo Vadis Europe? AB Nereye Gidiyor?” konulu konuşmasında Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerine dair tartışmalara ışık tutan Alkan, “Türkiye Avrupa Birliği’nin bir parçasıdır fakat günümüz Avrupa Birliğinde müzakereler sonucunda Türkiye’nin aday ülke konumu değişmemiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda bilimsel olarak Avrupa Birliği kriterlerine uygunluk esaslarıyla projeler gerçekleştirerek ikili protokollerde yerimizi sağlamlaştıracağız” ifadelerini kullandı.


Rektör Demir: “Avrupa Birliği ve Uluslararası Kuruluşlar Sayesinde Kuşaklar Arası Etkileşimi Artıracağız”
Üniversitemiz öncülüğünde analitik beceri ve akademik bilgi birikiminin paylaşılmasına yönelik çalışmaları önemseyen Rektör Demir, “Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki üniversiteler arasında yapılacak ve sonra da devam edecek kalıcı ve uzun dönemli ortaklıklar yaratmak amacındayız. Bu doğrultuda kaynaklarımızı ve imkânlarımızı önemli iş birlikleri için kullanırken AB üniversiteleriyle de kalıcı ve güçlendirilebilir ortaklıklar sağlanmasına özen gösteriyoruz“ ifadelerini kullanarak programda emeği geçen herkese teşekkür etti.