12
Ekim
2021
Üniversitemiz Yeni Bir Protokole Daha İmza Attı

Üniversite-şehir bütünleşmesine yönelik hareket eden ve bu doğrultuda iş birlikleri geliştiren üniversitemiz ile Batman İŞKUR İl Müdürlüğü arasında 12 Ekim 2021 tarihinde ‘İŞKUR Kampüs’ kurulması, Etkinlik, Analiz ve Mesleki Eğitim konularında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz tarafından atıldı.



Protokol kapsamında Batman Üniversitesi kampüsü içerisinde kurulacak İŞKUR kampüs ofisinde görevli iş ve meslek danışmanları tarafından öğrencilere iş gücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle görüşme/mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulması amaçlanıyor. Protokol ile birlikte Üniversite-İŞKUR iş birliği ile mezun, öğrenci ve vatandaşlara yönelik mesleki eğitim kursları, konferans, seminer ve kariyer günleri düzenlenmesi ve İŞKUR faaliyetlerinin akademik analizlerinin yapılmasını kapsayacak şekilde geniş çaplı iş birliği faaliyetleri hedeflendi.



Konuyla ilgili açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “İŞKUR İl Müdürlüğü ile imzaladığımız bu iş birliği protokolü ile ilk kez iş hayatına atılmayı düşünen öğrencilerimize kolaylık sağlayacak ve yol gösterecek uzman danışmanların görev alacağı “İŞKUR Kampüs” kurulması ayrıca eğitim, analiz ve etkinlik çalışmalarında iş birliği yapılacak olması hem gençlerimize hem şehrimizde faaliyet gösteren işverenlere olumlu katkılar sunacaktır. Böyle bir ofisin üniversitemiz içerisinde açılmış olması, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kendilerini bekleyen fırsatlar hakkında bilgi sahibi olmasına olanak sağlayacaktır. Batman Üniversitesi olarak hem öğrencilerimizin hem de şehrimizin faydasına olacak her çalışmada yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Kurum ve kuruluşlarla şehrimizin ve üniversitemizin yararına olacak protokoller imzalayarak şehirle ve kurumlarla bütünleşik yapıyı kurmaya özen gösteriyoruz. Her zaman gelişimden yana bir tavır içerisinde olarak toplum yararına çalışmalarımızı hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Bu vesileyle protokolün gençlerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”