21
Aralık
2021
Üniversitemiz Voleybolda 1. Lige Yükseldi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde 13-17 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenlenen Üniversiteler Arası Voleybol 2. Lig müsabakaları sona erdi. Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesinin katıldığı müsabakalarda üniversitemiz erkek ve kadın voleybol takımları birçok karşılaşmada galip oldu.
Düzenlenen ligde kadın voleybol takımımız Munzur Üniversitesi kadın voleybol takımına karşı 3-0’lık skorla galibiyet sağlarken Bitlis Eren Üniversitesi kadın voleybol takımına karşı 3-0’lık skorla galibiyet alarak ligde 3. takım olmayı başardı. Erkek voleybol takımımız ise Muş Alparslan Üniversitesi erkek voleybol takımına karşı 3-2, Mardin Artuklu Üniversitesi erkek voleybol takımına karşı 3-0 ve Munzur Üniversitesi erkek voleybol takımına karşı 3-1’lik skorla şampiyon olarak 1. lige yükselmeyi başardı.



Üniversitemiz öğrencilerinin sportif, kültürel ve akademik alanlarda gelişimlerini çok önemsediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, daha sağlıklı bir gelecek için gençleri spora yönlendirmenin herkesin vazifesi olduğunu dile getirdi. Üniversitemiz tarihinde ilk kez birinci ligde mücadele edecek olmanın kendilerini memnun ettiğini dile getiren Rektör Demir, takımlarımızı müsabakalarda göstermiş oldukları üstün başarılardan dolayı tebrik etti.