08
Şubat
2022
Üniversitemiz Ürettiği Ürünlerle Kurum ve Kuruluşların İhtiyaçlarına Destek Veriyor

Toplumsal faydayı da gözeterek çalışmalarına devam eden üniversitemiz, kurum ve kuruluşlar ile iş birliklerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Batman ilinde bulunan birçok kurum ve kuruluşun sabun ve dezenfektan ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmaların yapıldığı üniversitemizde, sıvı sabun üretimleri tamamlandı.
Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarı bünyesinde yıllık beş ton olarak üretilebilen sıvı sabunlar ile salgın sürecine destek verilmesi amaçlanıyor. Laboratuvar bünyesinde çeşitli hijyen ürünlerinin yapımına devam edilirken dezenfektan üretimleri de hızla sürdürülüyor.





Üretimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak pandemi sürecine destek vermeyi amaçladıklarını söyledi. İlk olarak sıvı sabun üretiminin yapıldığını ve dezenfektan üretimlerinin de devam ettiğini anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Bilgiyi üreten merkez olarak amacımız bu bilgiyi aynı zamanda toplumsal faydaya dönüştürebilmek. Bu nedenle Araştırma Laboratuvarımız bünyesinde üretimlere başladık. İlimizde bulunan kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz.”