22
Temmuz
2022
Üniversitemiz Uluslararası Bağlantılarını Güçlendiriyor

Öğrencilerine nitelikli bir eğitim sunarken dünyanın kapılarını da açmaya özen gösteren üniversitemizde uluslararası iş birlikleri artıyor. 20 Haziran 2022 tarihinde Hamburg Güzel Sanatlar Üniversitesi (University of Fine Arts, Hamburg) ile üniversitemiz arasında sanat disiplini bazında karşılıklı öğrenci değişimi ve öğretim mobilitesini kapsayan Erasmus anlaşması imzalandı.

Anlaşma kapsamında 2023 yılının Mayıs ayında her iki kurumun öğrencileri ile iklim değişikliği, antroposen, pastoral&kırsal yaşam, ekoloji konularında interdisipliner sanat araştırma yöntemleri kullanılarak sanat ve tasarım alanlarında ortak öğrenci atölyesinin Hasankeyf - Raman bölgesinde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Hamburg Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Jesko Fezer ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pelin Tan yürütücülüğünde gerçekleştirilen protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin uluslararasılaşma adına önemli adımlar attığını dile getirdi. Üniversitemiz öğrencilerinin her alanda donanımlı bireyler olarak yetişmesini amaçladıklarını kaydeden Rektör Demir, ikili iş birliklerinin artması için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Öğrencilerinin gelişimine destek sağlanmasının yanı sıra üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemiz açısından da bu anlaşmaları önemsediklerini dile getiren Rektör Demir, imzalanan bu anlaşmalar sayesinde öğrencilerin de kültür elçiliği yapacağını sözlerine ekledi.