24
Ağustos
2023
Üniversitemiz Türkiye’nin En Büyük Bilişim Organizasyonlarından Biri Olan IFEST 2023’e İkinci Kez Ev Sahipliği Yapıyor

Bilişim Festivali (IFEST2023)’nin ikincisi, “Siber Güvenlik, Blok Zincir Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm” ana temalarıyla 12 Ekim 2023 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek.

Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan festival kapsamında; Bilişim Fuarı, Bilişim Teknolojileri Konferansları, Uluslararası Bilişim Kongresi (IIC2023), Kamu Bilişim Çalıştayı, Bilişim Akademisi, dene-yap atölye çalışmaları, ödül törenleri ve sosyal etkinlikler yapılacak. Üniversitemiz ev sahipliğinde önceki sene ilki düzenlenen ve kamu, özel sektör ve akademiden bilişim camiasının bir araya gelerek 3 binin üzerinde ziyaretçi ve alanında uzman yerli ve yabancı 20 konuşmacının ağırlandığı Bilişim Festivalinde, 25 firma stant açtı.

Bünyesindeki etkinliklerden IIC2023 Uluslararası Bilişim Kongresi ile 20 Mart 2023 tarihinde 55 bildirinin online sunumlarıyla IFEST 2023 Bilişim Festivali start aldı.

Rektör Demir: “Üniversitemizin Bilim Dünyasına Katkılarının Çoğalması İçin Çabalarımızı Arttırarak Devam Ettireceğiz
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek Bilişim Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonlarından Bilişim Festivaline (IFEST2023) ikinci defa ev sahipliği yapabilecek kapasiteye ulaşmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı nitelikli organizasyonlar sayesinde bilimi ve ilmi her daim öğrencileri ve katılımcıları için yaymayı hedeflediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “İkincisi düzenlenecek olan festival ile bilim dünyasına kapılarımızı sonuna kadar açtık. Üniversitemizin bilim dünyasına katkılarının çoğalması için çabalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Teknolojinin etkin kullanımının artmasıyla birlikte çevrimiçi eğitim, sağlık, çalışma, alışveriş, üretim, tüketim ve hizmet alma gibi dijital teknolojiyi merkezine alan kavramlar hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı. Bununla birlikte biz de Batman Üniversitesi olarak bilişime yön vermeye devam edeceğiz. Çünkü değişim bilişimle gelecek” dedi.

Rektör Demir: “En İyi Bildiri ve En İyi Sunum Ödülleri Bilişim Festivalinde Takdim Edilecek”
IIC2023 Uluslararası Bilişim Kongresi kapsamında sunulan bildirilerin bağımsız değerlendirme komiteleri tarafından değerlendirileceğini ve başarılı bulunan bildirilerin dergilerimizde makale olarak yayınlanacağını anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Festival kapsamında yer alan kongremizi online oturumlarla gerçekleştirdik. Kongreye bildirili katılım sağlayan bilim insanlarımızı tebrik ediyoruz. En iyi bildiri ve en iyi sunum ödüllerini Bilişim Festivali açılışında takdim edeceğiz. Türkiye’den ve Dünyadan bilişim alanında uzman çok sayıda bilim insanını misafir edeceğimiz festivalde birçok paydaşımızla bir araya gelerek somut çıktılar elde etmeyi amaçlıyoruz.”

Rektör Demir: “Batman Üniversitesi Olarak Daha Büyük Organizasyonlar Gerçekleştirebilecek Enerji Ve Potansiyele Sahibiz
Bilişim alanında dünyada önemli gelişmeler ve değişimler yaşandığının altını çizen Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Festivale katılacak konuşmacılardan ve firmalardan alınacak bilgiler, üniversitemiz öğrencilerinin bilişim konusundaki bilgi dağarcıklarını önemli ölçüde artıracağını düşünüyorum. Elbette festival, sadece üniversitemiz öğrencilerine yönelik değil. Festivalin kapıları, konuya ilgisi olan Batman halkının ve gençlerinin yanı sıra bölge şehirlerindeki tüm ilgililere açıktır. Batman Üniversitesi kısa sürede tüm bileşenleriyle birçok alanda önemli kazanımlar elde etti ve kapasitesini her geçen gün artırdı. Bu tür nitelikli organizasyonların üniversitemizin ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilebilmesi bizi daha da motive ediyor. Batman Üniversitesi olarak daha büyük organizasyonlar gerçekleştirebilecek enerji ve potansiyele sahibiz. İkincisi düzenlenecek festivalin de ilki gibi yoğun katılımlı ve verimli geçmesini diliyorum. Festivalin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”
 
Fuar ve konferans katılımı için kayıtların devam ettiği Bilişim Festivali hakkındaki tüm detaylara https://ifest.batman.edu.tr/ web adresinden ulaşılabilirsiniz.