20
Mart
2023
Üniversitemiz Türkiye’nin En Büyük Bilişim Organizasyonlarından Biri Olan IFEST 2023’e İkinci Kez Ev Sahipliği Yapıyor

Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik ana temasıyla 15-17 Haziran 2023 tarihinde düzenlenecek olan IFEST2023 Bilişim Festivali bünyesindeki etkinliklerden IIC2023 Uluslararası Bilişim Kongresi 20 Mart 2023 tarihinde online oturumlarla gerçekleştirildi. 55 bildiri kabulünün yapıldığı IFEST2023 Bilişim Festivali kapsamında düzenlenen kongrenin açış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin yaptı.



Rektör Yardımcısı Sezgin: “Planladığımız Bilim Festivali Haziran Ayında Gerçekleşecek”
Bu yıl ikincisi düzenlenen kongrenin açış konuşmasında ülkemizde yaşanan deprem ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Rektör Yardımcısı Sezgin, ülkemizde yaşanan felaketler nedeniyle IFEST2023 Bilişim Festivalinin 15-17 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti. Dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman birçok ismin davetli konuşmacı olarak katıldığı kongre bildirilerinin ISBN almış kitaplarda yayınlanarak bilim dünyasına kazandırılacağını söyleyen Sezgin, program ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.



Rektör Demir: “Batman Üniversitesi Bilişime Yön Veriyor, Değişim Bilişimle Gelecek”
Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı nitelikli organizasyonlar sayesinde bilimi ve ilmi her daim öğrencileri ve katılımcıları için yaymayı hedeflediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Bu yıl üniversitemiz ev sahipliğinde ikincisi düzenlenecek olan festival ile bilim dünyasına kapılarımızı sonuna kadar açtık. Üniversitemizin bilim dünyasına katkılarının çoğalması için çabalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Teknolojinin etkin kullanımının artmasıyla birlikte çevrimiçi eğitim, sağlık, çalışma, alışveriş, üretim, tüketim ve hizmet alma gibi dijital teknolojiyi merkezine alan kavramlar hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı. Bununla birlikte biz de Batman Üniversitesi olarak bilişime yön vermeye devam edeceğiz. Çünkü değişim bilişimle gelecek” dedi.

Rektör Demir: “En İyi Bildiri ve En İyi Sunum Ödülleri Bilişim Festivalinde Takdim Edilecek”
IIC2023 Uluslararası Bilişim Kongresi kapsamında sunulan bildirilerin bağımsız değerlendirme komiteleri tarafından değerlendirileceğini ve başarılı bulunan bildirilerin dergilerimizde makale olarak yayınlanacağını anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından Bilişim Festivalini erteleme kararı aldık. Festival kapsamında yer alan kongremizi ise online oturumlarla gerçekleştirdik. Kongreye bildirili katılım sağlayan bilim insanlarımızı tebrik ediyoruz. En iyi bildiri ve en iyi sunum ödüllerini bu yıl Bilişim Festivali açılışında takdim edeceğiz. Türkiye’den ve Dünyadan bilişim alanında uzman çok sayıda bilim insanını misafir edeceğimiz festivalde birçok paydaşımızla bir araya gelerek somut çıktılar elde etmeyi amaçlıyoruz.”


 
Dr. Öğr. Üyesi İş: “Seminer, Konferans ve Panellerle Katılımcılarına Adeta Bilim Şenliği Yaşatacak Bir Festival Bizlerle”
Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hafzullah İş, 15-17 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan IFEST2023 Bilişim Festivali ile bilinçli dijital yaşamın ve siber güvenlik farkındalığının artırılması, mobil teknolojilerde gelecek, teknoloji ve insan, dijital para ve kayıt zincirleri ile dijital ekonomi kavram ve konularında önemli paylaşımlar yapılacağını belirtti. Kongrede bildiri sunan tüm bilim insanlarına teşekkür eden İş, festival kapsamında yapılacak etkinliklere dair çalışmaların hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kongre online oturumların tamamlanmasının ardından sona erdi.