25
Ekim
2023
Üniversitemiz Türk Dünyası Enerji Üniversiteleri İş Birliği İle Tarihi Bir Anlaşma Yaptı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türk Dünyası'nın enerji sektöründeki iş birliği girişimi ile  büyük bir adım atan Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi’nin (ASOIU) ev sahipliğinde 25-26 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen "Türk Dünyası Enerji Lokomotifleri" adlı uluslararası bilimsel-pratik konferansına katılarak işbirliği protokolü imzaladı. 
Türk dünyasının enerji sektöründeki üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilcilerin katıldığı konferansta, Türk dünyasının enerji sektöründeki üniversiteler ve araştırma merkezlerinin iş birliği ve koordinasyonu tartışılarak, Türk Dünyası Enerji Üniversiteleri Birliği'nin kurulmasına yönelik bir adım atıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümüne ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nde “2023 Haydar Aliyev Yılı” ilanına adanan konferansta Türk dünyasının enerji kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmasına ve enerji sektöründeki bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapılacağı bildirildi.



Türk Dünyası Enerji Üniversiteleri Derneği'nin imza törenine katılan Rektör Demir, Türk Dünyası Enerji İş Birliği'nin önemini vurgulayarak, “Türk Dünyası’nın enerji alanındaki potansiyelini daha da genişletecek ve enerji rektöründeki rolümüzü güçlendirecektir. Üniversitemiz bu tarihi iş birliği ile Türkiye’nin enerji sektöründeki geleceğine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.