17
Temmuz
2023
Üniversitemiz Tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi Açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz tarafından  Atatürk Parkı’nda düzenlenen 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışına Vali Ekrem Canalp ile eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi Zeynep Demir, protokol üyeleri ile STK temsilcileri katıldı.



Rektör Demir: “Şehitlerimizin Aziz Hatıraları Her Daim Yaşayacak”
Batman Valiliği ve Üniversitemiz ortaklığında düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Rektör Demir, "Bayrağımızı, kutsal değerlerimizi canı pahasına koruyan şehitlerimizi anmak, onların aziz hatıralarını her daim zihnimizde ve gönlümüzde diri tutmak için şehitlerimizin fotoğraflarını hafızalarımıza kazımalıyız” ifadelerini kullandı.
‘Türkiye Yüzyılının Kahramanları’ temasıyla gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” sergisine ve düzenlenen etkinliklere ilimizden yoğun katılım sağlandı. Fotoğraf Sergisi ile 15 Temmuz Günü gerçekleştirilen darbe girişimi ve yaşanan olaylar sergi ile tekrar hafızalarda canlandırılmaya çalışıldı.