17
Nisan
2023
Üniversitemiz Sportif Faaliyetleri Desteklemeye Devam Ediyor

Şehirle bütünleşik bir yapıda çalışmalar sürdüren Üniversitemiz, ilimizde düzenlen spor organizasyonlarına destek sunarak ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Batman Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2023 tarihinde Üniversitemiz Batı Raman Kampüsünde düzenlenen Genç Kız ve Genç Erkekler A-B kategorisinin yer aldığı oryantiring yarışmasına 4 farklı kategoride 10 okul ve 84 sporcu katılım sağladı.
Yarışmada dereceye giren okul ve sporculara kupa ve madalyaları Okul Sporları Spor Eğitim Uzmanı, Okul İdaresi ve Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından takdim edildi.



Rektör Demir: “Düzenlenen Faaliyetler, Öğrencilerin Özgüvenli ve Sosyal Bireyler Olarak Yetişmelerini Sağlıyor”
Müsabakaların ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yarışmaya katılan oyuncuların saha içindeki enerjilerinin, iletişimlerinin ve disiplinlerinin yüksek olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek dereceye giren okulların ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi. Öğrencilerin ders dışı faaliyetlerde aktif görev almalarını çok önemsediklerine dikkat çeken Rektör Demir, öğrencilerin topluluklarda veya spor takımlarında gerçekleştirdikleri faaliyetlerin, onların özgüvenli ve sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağladığını vurguladı. Öğrencilerin faaliyet yapabilecekleri alan ve imkânları her geçen gün artırdıklarının altını çizen Rektör Demir, öğrencilerin ders dışı etkinliklere katılmalarının çok önemli olduğunu söyleyerek takımlara başarı dileklerinde bulundu.