26
Ekim
2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir Türk-Japon Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi (TJU) Tanıtım Gününe Katıldı

Ulusal ve uluslararası üniversitelerle öğrenci odaklı iş birlikleri geliştirerek, çalışmalar yapılmasını önemseyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türk-Japon Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi (TJU) Tanıtım Günü”ne katıldı. 26 Ekim 2023’te Teknopark-İstanbul Turgut Özal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen programda Türk ve Japon tarafından protokolün konuşmaları, Enerji ve Çevre ile Deprem Bilimi ve Afet Yönetimi alanlarında uzman Türk ve Japon profesörlerin konuşmaları yer aldı.
 
Rektör Demir: “Ulusal ve Uluslararası Üniversitelerle İş Birliklerini Geliştirmeye Devam Ediyoruz
Tanıtım programından önce Türk-Japon Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi (TJU) Rektörünü Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaşı makamında ziyaret eden Rektör Demir, Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmaları Rektör Yılbaş’a anlatan Rektör Demir, Batman Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması konusunda enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin ardından enerji alanında önemli çalışmaları hayata geçirdiğini söyledi. Rektör Demir’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yılbaş, Türk-Japon Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi olarak enerji alanında gerçekleştirilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Rektör Demir’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Rektör Yılbaş, Batman Üniversitesi’nin takip ettiklerini belirterek, Rektör Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.


 
Ziyaretin ardından tanıtım programına katılan Rektör Demir, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası görünürlüğünün gün geçtikçe arttığını,  üniversiteler arası iş birliklerinin devam etmesini temenni ettiğini ve gereken her türlü ikili ilişkilerin üniversitemiz tarafından sağlanacağını belirtti. Batman Üniversitesi olarak geleceğimizin teminatı gençlere yönelik projeler geliştirdiklerini dile getiren Rektör Demir, “Üniversitemiz bilimsel ve kültürel çalışmalarla aktif bir süreç geçirmekte. Bölgemizde donanımlı bireyler yetiştirmek, gençleri geleceğe nitelikli olarak hazırlamak ve enerji alanında ihtisas üniversitesi olarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için üniversitelerin birbirleri ile olan ilişkilerine oldukça önem vermekteyiz. Bu doğrultuda ulusal ve uluslararası üniversitelerle görüşme sağlayarak iş birliklerini geliştirmeye devam ediyoruz.