Ekim
Üniversitemiz Rektörü Pamukkale Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşen 2.Uluslararası Serahsî Sempozyumuna Katıldı

Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü ve Kırgızistan Osh State  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 27-28 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen II. Uluslararası Serahsî Sempozyumu Yatağan’daki Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü Konferans Salonu’nda ilk oturumunu gerçekleştirdi. Sempozyuma Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de katıldı.

Yaşantısı, görüşleri ve eserleriyle hem İslami ilimler tarihinde köşe taşlarından birisi, hem de hukuk kavramı ve hukuk felsefesi açısından çağdaş hukukçuların da tanıdığı bir isim olan Ebû Bekr Muhammed b. Ebî Sehl es-Serahsî’nin (ö. 483/1090) İslam dünyasındaki tesirleri, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kavramına katkısı ele alındı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ında katıldığı sempozyuma Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Gaye Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. M. Cevat Akşit, Lübnan - Trablus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raafat Mıkatı, Osh State Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudaiberdi Gaparalıevich, yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden altmıştan fazla uzman bilim insanı ve araştırmacı katıldı.