20
Ocak
2022
Üniversitemiz Personeline Yönelik Hizmet İçi Eğitimler Başladı

Her alanda gelişime önem verilen üniversitemizde personel gelişimini desteklemek amacı ile 19 Ocak 2022 tarihinde Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda “Protokol Kuralları, Etkili Konuşma ve Diksiyon” konulu bir hizmet içi eğitim verildi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğr. Gör. Ayşegül Saylan tarafından verilen hizmet içi eğitime Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, akademik ve idari personel katıldı.



İletişim kavramının tanımından ve ögelerinden söz ederek konuşmasına başlayan Öğr. Gör. Ayşegül Saylan, etkili iletişim kurabilmek için etkin dinleme ve diksiyon kurallarını etkin kullanabilmenin gerekli olduğunu anlattı. Kişilerin karşısındaki kişiyle iletişime geçerken empatik iletişim kurmaya dikkat etmeleri gerektiğini belirten Saylan,  doğru iletişim kurabilmek için karşımızdaki kişiyi doğru anlayabilmenin çok önemli olduğunu vurguladı.



Kamusal ve sosyal alanda uyulması gereken protokol kurallarına ilişkin bilgiler de aktaran Saylan, üst makamlarla görüşmelerde uyulması gereken protokol kurallarını anlattı.  Protokol kurallarının uygulandığı alanlar ve bu alanlardaki davranış kurallarını açıklayan Öğr. Gör. Ayşegül Saylan, saygı ve nezaket kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirilen hizmet içi eğitim ile personel etkili iletişim, diksiyon ve protokol kuralları ile ilgili detaylı bilgiler edinme imkânı buldu.