Kasım
Üniversitemiz Öğrencisi Avrupa Şampiyonasında

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Ruken Tek, Adana’da düzenlenen şampiyona seçmelerinde 3. oldu. Daha önce de Balkan Dağ Koşusu Şampiyonasında 20 yaş altı kadın kategorisinde 2. olan, dünya beşinciliği ve Avrupa üçüncülüğü de bulunan Tek, bu yeni başarısıyla 12 Aralık 2021 tarihinde İrlanda’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ruken Tek, Avrupa Şampiyonasında ülkemizi ve üniversitemizi temsil edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu başarının şehrimiz ve üniversitemiz için çok önemli olduğunu söyledi. Sporun ve sporcunun gelişmesi için her türlü faaliyetin desteklenmesi gerektiğini belirten Rektör Demir, “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” olarak öğrencilerin spor, sanat, bilim gibi çeşitli alanlarda gelişimi için gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.