28
Mart
2022
Üniversitemiz Öğrencilerine Yönelik Dönemin Son Kariyer Toplantısı Düzenlendi

Öğrencilerinin kariyer yolculuğuna rehberlik etmek ve onlara yol göstermek amacıyla birçok projeye ev sahipliği yapan üniversitemizde dönemin son kariyer toplantısı gerçekleştirildi. DİKA ortaklığında 23 Mart 2022 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen Avrupa Birliği’ne bağlı “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi” kapsamında dönemin son Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, AB Türkiye takım lideri Asude Özsoy Giovanniello, üniversitemiz ve ilimiz yöneticileri ile öğrenciler katıldı.



Kariyer Toplantısının açılış konuşmalarını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar, Kariyer Merkez Müdürü ve Uluslarararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fulya Köksoy, AB Proje Takım Lideri Cleofe MC Guardigli ve DİKA Uzmanı Ahmet Kaan Ketboğa öğrencilere kariyer yolculuklarında nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu.



Öğrencilerin kariyer hedeflerine yönelik yol haritası çizmeye çalışan ve kariyer planlamalarını nasıl yapmaları gerektiğini anlatan TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz,  İhlas Haber Ajansı’ndan Gazeteci Aziz Karataş, Radyo Yüksel Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Selami Akgeyik kendi deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilere kariyer yolculukları hakkında bilgi verdi.



Programda son olarak Kariyer Uzmanı ve Psikolog Ferda Öztürk, öğrencilere yönelik detaylı bir kariyer gelişim eğitimi verdi. Ünlü sanatçı Bahadır Tatlıöz ise çevrim içi olarak bağlandığı toplantıda öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.