Üniversitemiz Öğrencilerinden Gazze’ye Destek Yürüyüşü

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek, ABD ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde Filistin adına yapılan protestolara destek vermek amacıyla üniversitemiz öğrencileri yürüyüş düzenledi. 10 Mayıs 2024 tarihinde Batıraman Kampüsünde gerçekleşen “Batıraman’dan Gazze’ye Direnişe Bin Selam” yürüyüşünde, yaşanan vahşete karşı insanlık suçu işlendiğine dikkat çekmek isteyen öğrenciler, Gazze’de gerçekleşen soykırımın durdurulması için tepki gösterdi. Yemekhaneden kampüs camisine kadar yapılan yürüyüşte cuma namazı ve cenaze namazı kılınarak Gazze’de katledilenler için dualar edildi. Yürüyüşe üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, akademisyenler, personeller ve öğrenciler katılarak tam destek verdi.