27
Mart
2026
Üniversitemiz Öğrencilerinden Çocuk Evleri Sitesindeki Miniklere Anlamlı Etkinlik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Valiliğimiz himayesinde Üniversitemiz ile Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Biz Geleceğiz Gelecek de Bizim” projesi kapsamında, Batman Çocuk Evleri Sitesi’nde çocuklara yönelik anlamlı etkinlikler gerçekleştirildi.



Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Akif Kay ve Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri koordinasyonunda düzenlenen programa, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ferhat Korkmaz, Biz Geleceğiz Gelecek de Bizim Projesi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Sözer, akademisyenler ve müdürlük personeli katıldı. Etkinliklerle çocukların sosyal, duygusal ve eğitsel gelişimlerine katkı sunulması amaçlandı.



Program, kukla gösterisiyle başladı. Ardından palyaçolar eşliğinde ritim çalışması yapıldı; çocuklara dağıtılan davullarla müzik etkinliği gerçekleştirildi. Yüz boyama ve dans etkinliklerinin yanı sıra şekilli balon oyunu da oynandı. Sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak katkı sunan üniversite öğrencileri, etkinlik boyunca çocuklarla yakından ilgilendi. Programın sonunda çocuklara kitap ve çeşitli sürprizler hediye edilirken çeşitli ikramlar da yapıldı. Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.