02
Kasım
2026
Üniversitemiz Öğrencilerinden Cezaevinde Kalan Çocukları Anlamlı Etkinlik

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen proje kapsamında, bu yıl ikinci kez ceza infaz kurumunda anneleriyle birlikte kalan çocuklara yönelik animasyon ve kukla gösterisi düzenlendi. Çocukların sosyal, bilişsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler, renkli kostümler ve yüz boyama etkinlikleriyle çocuklara keyifli ve eğlenceli anlar yaşattı. Öğrenciler tarafından geliştirilen proje kapsamında çocukların bedensel, ruhsal ilgi ve ihtiyaçlarına uygun tiyatro oyunu, dans ve kukla gösterisinin yanı sıra yüz boyama etkinlikleri düzenlendi.



Etkinliğe; Valimiz Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcısı Seher Söyler Çatar, Rektörümüz Prof. Dr. İdris Demir, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz ve eşi Yasemin Şahingöz, Vali Yardımcısı Gökhan Dolaş’ın Eşi, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ekrem Doğan’ın eşi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferhat Korkmaz, Cezaevi Savcısı Mustafa Gül ve eşi Meryem Gül, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Kay, M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Derici yanı sıra çocukların anneleri ve akademisyenler katıldı.

Etkinlik kapsamında çocuklar ve anneleriyle bir araya gelen Dr. Canalp, Rektörümüz Prof. Dr. Demir ve konuklar etkinliğin hazırlanmasında katkı sunan Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanları ile öğrencilere teşekkürlerini iletti.
Program, Dr. Ayten Canalp tarafından çocuklara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.