Üniversitemiz Öğrencileri Türkiye Şampiyonasından Dereceyle Döndü

Üniversitemiz öğrencileri sportif başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. 1-5 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonasında 32 üniversiteden 153 sporcunun katıldığı Serbest Türkiye Şampiyonası’nda üniversitemizi 74 kiloda temsil eden Yusuf Kaplan, Türkiye 2.si oldu. Aynı şampiyonada yer alan öğrencimiz Şehmuz Kaplan 70 kiloda Türkiye 3.sü olarak şampiyonaya adını yazdırdı. Çeşitli kategorilerin yer aldığı şampiyonada Grekoromen stilde 30 üniversiteden ve 102 sporcu arasından üniversitemizi temsil eden Ramazan Çınar, 130 kiloda Türkiye 3.sü olurken kadınlar kategorisinde ise Gökçegül Çelik ve Ayşe Turhan Türkiye 5.’si olarak dereceye girdi. Grekoromen stilde 77 kiloda Ferhat Dalmış Türkiye 5., Grekoromen stil 87 kiloda Burak Güzel Türkiye 7. olarak üniversitemizin adını duyurdu.

Rektör Demir: “Spor, Sanat ve Bilimin Takipçisi Olacağız”
Bilginin enerjiye dönüştüğü üniversitemizde sportif faaliyetlerin desteklenmesini çok önemseyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir: “Sporun ve sporcunun desteklenmesi için üniversite olarak öğrencilerimize her branşta ihtiyaç duyulan gerekli donanımları sağlamaktayız. Bilimin ışığında ilerleyen eğitim anlayışımızla sportif, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerin takipçisi bir üniversite olarak öğrencilerimizin bu başarıları ile bizler de gururlanıyoruz. Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.