16
Eylül
2023
Üniversitemiz Öğrencileri Sanal Gerçeklik Gözlükleri İle Tecrübelerini Arttıracak

Üniversitemizde "Gastronomi, Turizm ve Rehberlik Eğitiminde Sanal Gerçeklik Kullanımı" lansman programı gerçekleştirildi. Üniversitemiz ile Amerika Güney Floride Üniversitesi Turizm Fakültesi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında 3 sanal gerçeklik gözlüğü Üniversitemize hediye edildi. Batı Raman Kampüsü senato salonundaki lansman programında Gastronomi, Turizm ve Rehberlik Eğitiminde sanal gerçeklik gözlüklerinin eğitimde nasıl kullanılacağı anlatıldı. Uygulama ile Turizm Fakültesinde eğitim gören öğrenciler Gastronomi ve Rehberlik derslerini sanal gerçeklik gözlükleri ile yapacak. Öğrenciler sanal gözlükler sayesine sanal mutfaklarda tecrübe sahibi olacak, dünyanın farklı turistik yerlerini görme imkanı bulacak.



Rektör Demir: “Eğitimde Yeni Teknolojileri Uyguluyoruz”
Programda konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, eğitimde yeni teknolojileri Batman Üniversitesinde uygulamaya gayret ettiklerini söyledi. Öğrencileri her alanda küresel ölçekteki yeniliklerle bir araya getirip eğitimdeki son teknolojileri öğrencilerin istifadesine sunmak istediklerini belirten Demir, “Bir bakıma dünya öğrencisi yetiştirebilmek gayretindeyiz. Bunda da büyük ölçüde başarılı olduğumuzu görmemiz bizim daha yeni çalışmalara daha büyük şevkle başlamamıza ön ayak oluyor.” dedi.



Çobanoğlu: “Türkiye'de Ve Amerika'da Bir İlki Gerçekleştiriyoruz”
Amerika Güney Florida Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Üniversitemiz ile iş birliği kapsamında bir başlangıca imza atmaktan dolayı mutlu olduğunu aktardı. “Güney Floride Üniversitesinin Turizm Fakültesinin Dekanı olarak Batman Üniversitesinin Turizm Fakültesi ve Hasankeyf Meslek Yüksekokuluyla beraber hem Türkiye’de olan ilk hem de Amerika’da olan bir ilki gerçekleştiriyoruz.” diyen Çobanoğlu, sanal gerçeklik uygulamaları ile eğitimin farklı bir noktaya evrildiğini kaydetti.

Sanal gerçeklik gözlüklerinin eğitime büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Çobanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanal gerçeklik gözlükleriyle üç tane bizim üç tane de Batman Üniversitesinde olmak üzere 6 sanal gözlükle beraber öğrencilerimizi hem gastronomi alanında hem de rehberlik alanında eğitimlerini güçlendiren programları başlatmış bulunuyoruz. Bu vesile ile öğrencilerimiz hem normal hocalarından öğrenerek bir de sanal gerçeklik ortamında görerek eğitimlerini pekiştirecekler.”