Mart
Üniversitemiz Öğrencileri Antalya Diplomasi Forumuna Katıldı

Liderlerin, siyasetçilerin, önde gelen akademisyenlerin, düşünürlerin, kanaat önderlerinin, diplomatların ve iş insanlarının her yıl bir araya gelerek küresel ve bölgesel meseleleri vizyoner bir bakış açısıyla ele almalarını sağlayarak sorunlara çözüm önerileri getirecek bir diyalog platformu oluşturulmasının amaçlandığı Antalya Diplomasi Forumu, 11-13 Mart 2022 tarihinde Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen İkinci Antalya Diplomasi Forumuna, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fulya Köksoy’un teşvik ve yönlendirmeleri ile Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Berivan Güngör ve Hanife Nasıroğlu katılım sağladı.

Uluslararası ilişkilerin değişim ve dönüşüm geçiren yapısı bağlamında diplomasinin yeniden kurgulanmasına hizmet eden Antalya Diplomasi Forumunda katılımcılar, “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında, uluslararası ilişkiler bağlamında birçok konuyu ele aldı. 17 Devlet ve Hükümet Başkanı, 80 Bakan, 39 Uluslararası Teşkilat temsilcisinin katıldığı forumda üç gün boyunca 3 liderler oturumu, 27 panel, 4 söyleşi, 3 yuvarlak masa toplantısı ve 3 yan etkinlik gerçekleştirildi.