23
Haziran
2022
Üniversitemiz Mezunlarını Uğurlamaya Devam Ediyor

Üniversitemizde üç güne yayılan 2021-2022 Mezuniyet Töreni’nin ikinci gün kutlamaları da Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunlarının katılımıyla coşkuyla devam etti. 22 Haziran 2022 tarihinde Üniversitemiz Batı Raman Kampüsünde düzenlenen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin ile Prof. Dr. Rohat Cebe, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile mezunların aileleri katıldı.



Kortej yürüyüşüyle tören alanına gelen mezunların yerlerini almalarıyla başlayan program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ve açılış konuşmalarıyla devam etti.



Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin sözlerine, uzun soluklu bir eğitim sürecinin ardından başarıyla mezun olan öğrencileri kutladığını ifade ederek başladı.  Her bir mezunumuzun üniversitemizin büyük ailesinin bir ferdi olmaya devam edeceğini belirten Prof. Dr. Necmettin Sezgin, öğrencilerin mezuniyet aşamasına gelmelerinde emekleri olan üniversitemizin hocalarına ve ailelere teşekkür ederek tüm mezunlarımızın geleceklerinin aydınlık olması temennisinde bulundu. 



Mezunlar adına konuşan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi mezunu Miraç Kılıç, genç bir üniversite olmasına rağmen sürekli gelişen, kendini yenileyen, bilinçli, eleştiriye açık bireyler yetiştiren Batman Üniversitesi’nden mezun olduğu için kendisini şanslı ve mutlu hissettiğini söyledi. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde kendisini rahatlıkla ifade edebileceği bir özgüveni bulduğu için üniversitemize çok şey borçlu olduğunu belirten Kılıç, öğrencilerin bütün sorunlarıyla yakından ilgilenen, iyi bir eğitim alabilmeleri için her olanağı sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e şükranlarını sunarak konuşmasını tamamladı.



Açılış konuşmalarının ardından mezuniyet andının okunması ve dereceye giren mezunların plaket ve başarı belgelerini almalarıyla devam eden tören, mezunların kep atmalarıyla son buldu. Mezuniyet Töreni’nin ardından Grup Yürüyüş konseriyle program sona erdi.