07
Aralık
2022
Üniversitemiz Kadına Şiddetle Mücadeleye Yönelik Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalığı artırmak amacıyla birçok etkinliğin düzenlendiği üniversitemizde, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele” kapsamında Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Kadına Karşı Şiddete Hayır!” etkinliği düzenlendi. 5 Aralık 2022 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Nasıroğlu Aydın ve Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber tarafından açış konuşmalarının gerçekleştirildiği etkinlikte, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Ülke Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi HeForShe Türkiye Koordinatörü Sinem Aydın ve Koç Holding Sürdürülebilirlik ve Paydaş İlişkiler Yöneticisi Pelin Kihtir’in konuşmacı oldukları bir panel gerçekleştirildi.



Dr. Öğr. Üyesi Aydın: “Şiddetten Uzak Bir Toplum ve Dünyanın Mümkün Olabileceğini Göstermek İstiyoruz”
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Nasıroğlu Aydın, 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününün tarihi hakkında bilgiler verdi. Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak temel amaçlarının toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Aydın, şiddetten uzak bir toplum ve dünyanın mümkün olabileceğini göstermek istediklerini vurguladı. Ulusal ve uluslararası paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini belirten Aydın, bu önemli ve anlamlı programın gerçekleşmesinde her türlü desteği ve yardımı sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti. 



Teber: “Batman Üniversitesi Tarafından Düzenlenen “Kadına Karşı Şiddete Hayır!” Etkinliğine Katılmaktan Memnuniyet Duyduk”
Etkinlikte konuşan Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber, Tüpraş olarak Batman Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Kadına Karşı Şiddete Hayır!” etkinliğine paydaş olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kurum olarak her seviyede ve görevde kadın çalışma arkadaşlarının olduğunu söyleyen Teber, kadın çalışan sayılarını artırmaya devam edeceklerini dile getirdi. Mesleklerin cinsiyetinin olmadığına inandıklarının altını çizen Teber, sektördeki pek çok öncü uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydetti.



Rektör Demir: “Şiddetin Her Türlüsünü Bu Toprakların Üzerinden Silmek İçin Uğraşacağız ve Bu Mücadeleden Asla Taviz Vermeyeceğiz!” 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada, binlerce yıllık kadim tarihiyle ulu bir çınar olan ve nice acılar, badireler atlatan Anadolu’nun bugünlere gelmesinde kadınların gösterdikleri fedakârlıkların büyük payı olduğunu söyledi. Rus işgaline karşı Erzurum’da halk direnişinin simgesi olan Nene Hatun, Kastamonu’da Şerife Bacı gibi birçok kadın kahramanın ulu çınar Anadolu’ya can suyu olduklarını belirten Rektör Demir, onların aziz hatıralarının gücüyle, fedakâr omuzlarında yükselen bu çınarda yepyeni çiçekler açtığını dile getirdi. Bu toprakların, Anadolu çınarının kadınlarının hep en ön safta, asaletiyle, zarafetiyle, erdemiyle ve donanımıyla dimdik duracağını vurgulayan Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kadınlarımız ne bir adım geride ne de kimsenin gölgesinde kalmayacak! Gelecek nesillerimizin mimarı kadınlarımız için; bizi besleyip büyüten, yetiştiren, hayatı, erdemli bir yaşamı, vatan sevgisini öğreten kadınlarımız için hep birlikte daha müreffeh, daha erdemli bir hayat için uğraşacağız. Şiddetin her türlüsünü bu toprakların üzerinden silmek için uğraşacağız ve bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz!  Geçmişten bugüne bu aziz milletin sinesinde bin bir fedakârlıkla, Anadolu’nun ulu çınarını besleyip büyüten asil kadınlarımızın her birinin hatırasına hürmet ediyoruz."



Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Konusunda Yapılabilecek Çalışmalar Hakkında Bilgiler Verildi
Konuşmaların ardından Dr. Öğr. Üyesi Şahide Akbulut’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan,  Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Ülke Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi HeForShe Türkiye Koordinatörü Sinem Aydın ve Koç Holding Sürdürülebilirlik ve Paydaş İlişkiler Yöneticisi Pelin Kihtir, başarıya ulaşma yolundaki deneyimlerini aktarırken kadın istihdamının artırılması, kadınların ekonomik özgürlüklerine ulaşmaları ve kadına karşı şiddetle mücadele konusunda yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Tuğba Turhan, Üniversitemiz ile Tüpraş iş birliğinde “Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Gücü Girişimcilik Programı” kapsamında şiddete maruz kalan kadınların kısa sürede emniyet birimlerine ulaşabilmeleri için takım olarak geliştirdikleri bir uygulamayı katılımcılara tanıttı.