21
Mart
2022
Üniversitemiz İle Tüpraş İş Birliğinde Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Gücü Girişimcilik Programı Başladı

Üniversitemiz ile Tüpraş iş birliğinde “Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Gücü Girişimcilik Programı” düzenlendi. 18 Mart 2022 tarihinde Üniversitemiz Batı Raman Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Murat Şimşek, Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber, İnovasyon Müdürü Funda Çetin ve İnovasyon Koordinatörü Melis Yirci, Kurumsal İletişim Koordinatörü Nur Erden ve Kurumsal İletişim Şefi Mehmet Ali Belek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Rektör Demir: “Kadınların Potansiyellerini Ortaya Çıkaracağız”
Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, projenin amacını açıklayarak sözlerine başladı.  Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Gücü projesinin amacının kadınların daha görünür olduğu, daha yaratıcı, ilham verici, güçlü ekosistemler yaratmak, inovasyon ve teknoloji alanlarında çalışan kadın sayısını artırmak, farkındalığı güçlendirmek ve kadınların potansiyellerini ortaya çıkaracak iklimi ile imkânları yaratmak olduğunu açıklayan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu süreçte öğrencilerimize girişimcilik, bilişim teknolojileri, dijitalleşme eğitimleri verilerek seminer ve çalıştaylar düzenlenecek, özellikle kız öğrencilerimizin teknoloji ve inovasyon konularına yönlenmeleri teşvik edilecektir. Kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılmasının ve dijitalleşmenin önem kazandığı günümüzde teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin hayata geçirilebilmesi adına bu projeleri çok önemsiyoruz.”

Rektör Demir: “İnsanın, Kadının ve Emeğin Olduğu Her Yer Değerlidir”
İnsanın, kadının ve emeğin olduğu her yerin çok değerli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak bu bilinçle hareket ederek projelerini bunun üzerine inşa etmeye çalıştıklarını kaydetti. Rektör Demir konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu projeler, aynı zamanda öğrencilerimizin kendi iç dünyasına da bir yolculuk yapmalarını sağlayacak. Kişisel gelişimlere ve özgün fikirlerin hayata geçmesine imkân sağlayan bu projeler, inanıyorum ki bizim şehrimizden ülkemize faydalı bir ışık olarak dönecektir.”



Teber: “Hedefimiz, Öğrencilerimizin, Özellikle De Kız Öğrencilerimizin Teknoloji ve İnovasyon Ekosistemine Erişimlerini Kolaylaştırmak”
Rektör Demir’in ardından bir konuşma yapan Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber,  “Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Gücü” sosyal sorumluluk projemizi Batman Üniversitesinin kıymetli iş birliği ile başlatıyoruz. Program kapsamında, gençlerimizi, özellikle de kız öğrencilerimizi STEM alanlarında çalışmaya teşvik etmek ve girişimcilik ekosistemi ile bir araya getirmek istiyoruz.” dedi.  İşe kız öğrencilerden başlayarak girişim ve inovasyon üzerine gerçekleştirilen programlarda en üst verimi elde etmeyi istediklerini belirten Teber, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. 



Yelmenoğlu: “Hedefimiz Beş Yılda 10 Bin Kız Öğrenciye Ulaşabilmek”
Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ise yaptığı açıklamada “Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Gücü’ programının ilk adımını yine Tüpraş’ın temellerinin atıldığı Batman’da başlatmaktan gurur duyduklarını söyledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir başta olmak üzere emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür eden Yelmenoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Burada elde edeceğimiz tecrübeler, rafinerilerimizin bulunduğu diğer illerde de yürüteceğimiz çalışmalarda bize yol gösterecek. Programa katılan öğrencilerimizin, alacakları eğitimlerle iyi birer girişimci adayı olacağına yürekten inanıyorum. Gençlerimizin edindikleri yaratıcı düşünme yöntemlerini ve girişimcilik deneyimini, bakış açılarına ve kariyerlerine yansıtarak hayatlarına dokunmayı istiyoruz. Hedefimiz, beş yılda üniversitelerde yürüteceğimiz iş birlikleriyle 10 bin kız öğrenciye ulaşabilmek” dedi.
Kadınların hayatın her alanında daha görünür olduğu, ilham veren güçlü ekosistemler yaratmanın mümkün olduğuna inandıklarının altını çizen Yelmenoğlu, geleceğin yetkinlikleriyle donatılmış kız çocuklarının yetişmesinde, inovasyon ve teknolojide kadınların güçlenmesinde rehberlik edecek bir programın parçası olmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Tüpraş İnovasyon Müdürü Funda Çetin tarafından gerçekleştirilen sunumla öğrencilere program ve inovasyon hakkında detaylı bilgiler verildi. Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program sona erdi.