22
Şubat
2022
Üniversitemiz İle Siber Koza Siber Güvenlik Savunma A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kurum ve kuruluşlarla ikili iş birliklerini geliştiren üniversitemiz, önemli bir protokole daha imza attı. Üniversitemiz Rektörü Prof Dr. İdris Demir ve Siber Koza Siber Güvenlik ve Savunma San. A.Ş. firma kurucusu Alper Cem Yılmaz tarafından 18 Şubat 2022 tarihinde imzalanan proje, üniversitemizde Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarının kurulması, işletilmesi ve söz konusu merkezde üniversitemiz ile ortak geliştirilecek iş birliği projelerine ve eğitimlere dair esasları ve sorumlulukları kapsıyor.



Protokol ile üniversitemiz öğrencileri ve akademik personeli tarafından geliştirilecek fikir ve projelerin desteklenmesi, projelerde yer alacak öğrencilere gerekli eğitimlerin ve mentörlük desteğinin verilmesi, başarılı projelere yatırımcı desteği ve nitelikli personelin istihdamına olanak sağlanması amacıyla çalışmalar yürütülecek.



Protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Uluslararası Bilişim Kongresinin kazanımlarından olan bu iş birliği protokolünün üniversitemiz ve öğrencilerimizin gelişimine yönelik önemli katkılar sunacağını kaydetti. Protokolle birlikte üniversitemizin Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvara kavuşacağını anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu protokol sayesinde başarılı bulunan projeler, ürüne dönüşebilecek. Yetenekli öğrencilerimiz başarılı projelerini hayata geçirirken aynı zamanda maddi destek alabilecekler. Amacımız, öğrencilerimizin girişimcilik yönlerini de güçlendirmek. Batman Üniversitesi öğrencilerinin alanında hep daha iyiye ulaşması adına yaptığımız çalışmalar hızla devam ediyor. Üniversitemizi akademik olarak güçlendirmenin yanı sıra fiziki imkânlarımızı da artırarak bilimin ışığında ilerliyoruz.”