07
Şubat
2022
Üniversitemiz ile GAP İdaresi Arasında İş Birliği Toplantısı Düzenlendi

Enerji alanında ihtisaslaşan üniversitemiz, ikili iş birliklerini sağlamak ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 4 Şubat 2022 tarihinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nusret Mutlu, Bölge Müdürü Hasan Kılıç,  Ekonomik Kalkınma Genel Koordinatörü Celal Kaya, Enerji ve Kaynak Verimliliği Projeleri Sorumlusu Yılmaz Dağtekin Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i ziyaret etti. Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rohat Cebe ve Prof. Dr. Necmettin Sezgin ile Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul’da katıldı.



Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği başta olmak üzere, tüm alanlarda potansiyel iş birliklerini görüşmek amacıyla Batman'da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında bir araya gelen üniversitemiz ve GAP İdaresi Yönetimi, yapılabilecek faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Üniversitemizin enerji alanında yürüttüğü çalışmaları anlatan Prof. Dr. İdris Demir, göreve geldikleri günden bu yana üniversitemizde enerji alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ve Batman Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında “Enerji” alanında ihtisaslaşmaya hak kazanan bir üniversite olmasını sağladıklarını ifade etti. Batman Üniversitesinin enerji alanında marka bir üniversite olması için yoğun bir çalışma sergilediklerini belirten Rektör Demir, yapılabilecek tüm iş birliklerine açık olduklarını kaydetti. Bölge ve ülke kalkınmasına yönelik hayata geçirilecek her projede yer almaktan mutluluk duyacaklarını anlatan Rektör Demir, “Amacımız petrol şehri olarak anılan Batman’ı enerji alanında da ön plana çıkarmak.” dedi.
Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP), bugüne kadar hazırlanan bölgesel kalkınma plan ve programları arasında en etkin olarak uygulanan proje olduğunu anlatan GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, bu projenin entegre bölgesel kalkınma yaklaşımı ve sürdürülebilir insani gelişme felsefesi ile uluslararası literatüre geçen ve marka değeri olan bir proje olduğunu söyledi. GAP’ın temel hedefleri kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek yöre halkının gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek, bu bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermek, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam olanaklarını artırarak ulusal düzeyde ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine katkı sağlamanın bulunduğunu anlatan Açıkgöz, tüm bu hedefler doğrultusunda enerji alanında ihtisaslaşan Batman Üniversitesi ile iş birliklerine hazır olduklarını söyledi.