11
Ekim
2023
Üniversitemiz ile Florida Üniversitesi Ortak Ders Düzenledi

Ulusal ve uluslararası üniversiteler ile iş birliğine dayalı faaliyetler yürütmeyi önemseyen Üniversitemiz ile Florida Üniversitesi ortaklığında öğrencilere online ders yapıldı. 10 Ekim 2023 tarihinde Batı Raman kampüsü rektörlük binası senato salonunda gerçekleşen derse Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’de katıldı.  Güney Florida Üniversitesi Muma İşletme Fakültesi Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulundan Doç. Dr. Faizan Ali ile Üniversitemiz Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Feridun Duman öğrencilere sunum yaptı.
 



Rektör Demir: “İki Kurum Arasındaki Ortak Faaliyet, Gençlerimizin Ufkunu Genişletecek Gelişimlerine Katkı Sunacak”
Proje kapsamında, artırılmış sanal gerçeklik gözlüklerle ilk dersi yaptıklarını belirten Rektör Demir, ortak dersler dışında öğrencilerin sanal gözlüklerle tekli eğitimler alarak yemek ve mutfak simülatörlerinde kendilerini geliştireceğini ifade etti. "Tekli eğitim sisteminde sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak öğrencilerimiz farklı yemekler hazırlama, yemekleri kişiselleştirme, iş kazalarını önleme, israfı engelleme, mutfak araç ve gereç teçhizatlarını kullanma uygulamalarını teknolojik olarak yapacak." dedi.
 


ABD'deki Güney Florida Üniversitesi ile yaptıkları bu uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu dile getiren Rektör Demir, "Ayrıca ortak ilk derstir. Bu anlamda turizm teknolojisini bir fakültenin eğitim müfredatına dahil etmektir. Mutfak teknolojileri üzerinden başlayacak bu süreç rehberlik eğitimleriyle de devam edecek” sözlerini kullandı.