06
Aralık
2021
Üniversitemiz ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayata Dokun Projesine İmza Attı

Üniversitemiz, Batman Belediyesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “Hayata Dokun” projesine imza attı. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili ve Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından 1 Aralık 2021 tarihinde imzalanan protokol, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında uygulanacak.
Proje kapsamında öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kitaplar belediye tarafından temin edilirken üniversitemizde görevli akademik personeller ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen program kapsamında gerekli eğitimlere katılım sağlayacak. Protokol ile düzenlenecek eğitimlerde ders konusunun anlatımının yanı sıra öğrencilerin yükseköğrenime teşvik edilmesi amaçlanıyor.



Proje ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, bu proje ile yükseköğrenime geçiş sürecinde olan öğrencilere eğitim vererek onları eğitim almaya yönlendirmenin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Üniversite olarak akademik ve kültürel çalışmaları her zaman desteklediklerini belirten Rektör Yardımcısı Sezgin, eğitime destek vermenin geleceğe yatırım olduğunu ve gelecek nesillerin daha iyi eğitim almasını sağlamanın herkesin görevi olduğunun altını çizdi.
Batman Valiliği ile birlikte yürütülecek olan proje ile öğrencilerin daha iyi eğitim alması, gelişimlerine katkı sunulması ve eğitimin devamlılığının sağlanması hedefleniyor.