27
Mayıs
2024
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Sağlıkta Kariyer Konferansı Gerçekleşti

Üniversitemizin Kariyer Söyleşileri kapsamında başlattığı konferanslar hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda 27 Mayıs 2024 tarihinde Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda "Sağlıkta Kariyer" adlı konferans düzenlendi. Konferansta konuk konuşmacı olarak alanının uzmanı Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik katıldı. Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de teşrif etti. Düzenlen program akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılandı.


 
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir konuşmasında; “Üniversitemizin kariyer söyleşileri konferans serisi kapsamında düzenlediğimiz 'Sağlıkta Kariyer' konferansında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün burada düzenlenen konferansımızın değerli konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, sağlık alanında önemli çalışmalara imza atmış ve gençlerimize örnek teşkil eden bir akademisyendir. Kendisi, bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşmak üzere aramızda bulunuyor sizlerin de değerli hocamızın bilgilerinden istifade ederek verimli bir konferans geçirmenizi diliyorum" ifadelerini kullandı.
 


Açılış konuşmasının ardından konferansta konuşmalarını yapan Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, sağlık alanında kariyer yapmayı hedefleyen öğrencilere önemli bilgiler verdi. Yaptığı konuşmada özellikle; “Sağlık, insanlığın en önemli alanlarından biri ve bu alanda çalışmak gerçekten büyük bir ayrıcalık. Sağlık sektöründe kariyer yapmak isteyen genç meslektaşlarımızın karşılaşacakları pek çok fırsat ve zorluk var. Fakat teknolojinin sağlık sektöründeki rolünün gün geçtikçe artıyor olmasına bağlı, sektördeki fırsatlar da gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle, teknolojiye adapte olmak ve yeniliklere açık olmak kariyerinizde önemli bir avantaj sağlayacaktır” ifadelerine vurgu yaptı.
 


Programın sonunda Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik’e hediyelerini takdim etti. Konferans, çekilen hatıra fotoğrafı ardından sona erdi.