13
Mayıs
2024
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Kariyer Günleri Etkinliği Düzenlendi

Hemşirelik Haftası kapsamında “Kariyer Günleri” serisinin ilk konferansı “Mesleki Kimlik ve Profesyonellik” konusuyla gerçekleşti. 13 Mayıs 2024 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kampüs
Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Perihan Güner’in konuşmacı olarak katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, alanında nitelikli ve başarılı bilim insanlarını üniversitemiz öğrencileri ile buluşturmak için kariyer söyleşileri srilerinin başladığını müjdeledi.  Batman Valisi Ekrem Canalp’in Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendinin konuşma yaptığı konferansta sağlık sektöründeki tecrübelerini öğrencilere aktardı. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatma Ayhan’ında bölüm hakkında bilgiler sunarken hemşirelik mesleğinin bilimsel ve akademik yönlerine değindi.



Konferans, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Karabulut, Arş. Gör. Derya Can Karabulut, Öğr. Gör. Koray Çal’ın performanslarını sergiledikleri müzik dinletisi ile başlayıp, konuşmacılarla devam etti.



Rektör Demir, “Yapılan bu kutsal meslek sadece mesleği icra eden bireyler için değil, ona yakın olan bireyler için de gurur kaynağıdır. İnsanlara yardım eli uzatan böylesine bir hizmet sektörünün içinde bulunan bütün çalışanların haftasını kutluyorum” ifadelerine yer vererek sağlık çalışanlarının yanında olduklarını belirtti.



Konuk konuşmacı, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesinde Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Perihan Güner yaptığı konuşmada; “Hemşirelerimiz geleceğimizdir” sloganı ile hemşiresiz sağlık hizmetlerinin yapılamayacağını vurguladı. Profesör Güner konuşmasını “ İnsan, insan olduğu için değerlidir. Yardım etmek ve yardımlaşmak bizi iyileştirir ve yaşamda mutlu olmamızı sağlar.” İfadeleri ile sonlandırdı.



Program Rektör Demir ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Pakma’nın, Prof. Güner’e hediyelerini takdim etmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.