30
Eylül
2022
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Kariyer Günleri Etkinliği Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi” kapsamında üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliği başladı. 29-30 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin açılış törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Genel Sekreter Alanlı: “Proje Kapsamında Çok Sayıda Kapsamlı Etkinlik Yaptık, Eğitimler Verdik”
Etkinlikte konuşan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi’nin amacının kaliteli eleman yetiştirerek niteliklerini artırmak dolayısıyla istihdam edilebilirlik oranını da yükseltmek olduğunu söyledi. DİKA olarak bölgedeki en önemli faaliyetlerinin bölge potansiyellerini harekete geçirerek bu potansiyellerin kalkınmaya katkılarını artırmak olduğunu belirten Genel Sekreter Alanlı, proje kapsamında çok sayıda etkinlik yaptıklarını, eğitimler verdiklerini kaydetti. Üniversitemizin projeye birçok konuda destek sunduğunu dile getiren Genel Sekreter Alanlı, etkinliğe ev sahipliğinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti.



Rektör Demir: “Başarılı Bir Kariyere Sahip Olmak İçin Büyük Çaba ve Gayret Sarf Edilmesi Gerekiyor”
Etkinlikte bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak hem bölgemizdeki gençlerin hem de öğrencilerimizin istihdamlarını sağlamaya, meslek hayatlarında başarılı bir kariyer elde etmeleri için gerekli çalışmaları yapmaya ve her türlü akademik desteği sunmaya gayret ettiklerini dile getirdi. Öğrencilerimizin akademik yeterliliklerini artırmak ve onları geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlamak amacıyla üniversitemizde Sektör-Öğrenci Buluşmaları’nın başlatıldığını belirten Rektör Demir, bu buluşmalarda, öğrencilerin sektör ve iş hayatı ile ilgili merak ettikleri konulara açıklık getiren sektördeki uzman kişilerin, öğrencilerimize başarılı kariyer tecrübelerini anlatarak onların geleceğe hazırlanma motivasyonlarına cesaret verdiklerini vurguladı. Başarılı bir kariyere sahip olmak için büyük çaba ve gayret sarf edilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Demir, nitelikli bir kariyere ulaşmak için azmedilmesi, fedakârlık ve sabır gösterilmesinin önemine değindi.



Rektör Demir: “Kariyer Hedeflerini Belirlerken Kısa ve Uzun Vadeli Kariyer Hedefleri Oluşturulmalı”
Kariyer hedeflerini belirlerken kısa ve uzun vadeli kariyer hedefleri oluşturulması gerektiğini belirten Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kendinizi çok iyi tanımalı neleri başarıyla yapabildiğinizi, neleri yapamadığınızı ve hedeflerinize ulaşmak için hangi becerilere ihtiyacınız olduğunu tespit etmelisiniz. Yaşadığınız toplumda nasıl bir etki yaratmak, topluma nasıl bir katkı sağlamak ve hangi alanlarda farklılık yaratmak istediğinizi belirlemelisiniz. Tüm bunların yanında başarılı bir kariyere sahip olmak istiyorsanız dakik olmalı, erken uyanmalı, işe zamanında başlamalı ve zamanı boşa harcamamalısınız. Mutlaka bir iş etiğine sahip olmalısınız çünkü bir iş etiğine sahip olmak öz saygınızı, özgüveninizi artırmanın yanında yaptığınız işe olan inancınızı da pekiştirir. Çalıştığınız iş yerinde uzlaşmacı, çözüm odaklı fikirler üretmeli ve beyninizi daima pozitif yönde çalıştırmalısınız. Öğrenmeye açık olmaya, kendinizi doğru şekilde ifade etmeye ve ihtiyaç duyan herkesle bilgilerinizi paylaşmaya gayret etmelisiniz. İşinizi aksatacak, yavaşlatacak bahanelerden uzak durmayı, üşengeç olmamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. En önemlisi de çalışacaksınız, çalışacaksınız, çalışacaksınız.  Unutmayın başarılı, verimli ve uzun vadeli kariyer hedefine ulaşmanın yolu, bu özellikleri ruhunuzda ve bedeninizde bir araya getirmek ve doğru şekilde kullanmaktan geçer.”
Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdikleri etkinliğe, Türkiye’nin farklı illerinden katılan 60 sektör temsilcisi, kurdukları tanıtım stantlarında kariyer ve istihdam olanaklarıyla ilgili bilgiler sunarken başarılı bir kariyer elde eden girişimciler de iş kurma fikirlerini hayata geçirirken karşılaştıkları zorlukları ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.