20
Aralık
2021
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Basketbol 2. Lig Maçları Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde 20-24 Aralık 2021 tarihleri arasında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Basketbol 2.Lig maçları başladı. 20 Aralık 2021 tarihinde Batı Raman Yerleşkesi BESYO Kapalı Spor Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in başlama atışı ile startı verilen maçların açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, BESYO Müdürü Doç. Dr. Nevzat Dinçer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Üniversitemizin yanı sıra İnönü Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Siirt Üniversitesinin takımlarının yer aldığı 2. Lig maçlarının öncesinde Üniversitemiz BESYO öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sunuldu. Maçlara katılan üniversite takımlarının geçit töreninin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir bir konuşma yaparak tüm takımlara başarılar diledi.  



Rektör Demir: “Bu Etkinlikler Sosyal Açıdan Olumlu Gelişmeler Sağlayacaktır”
Sportif faaliyetlere önem verdiklerini ve bu faaliyetleri desteklediklerini her fırsatta dile getiren Rektör Demir, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.  Bu tür sportif faaliyetlerin daha iyi koşullarda yapılabilmesi için yeni spor tesisi çalışmalarımızın varlığından söz eden Prof. Dr. İdris Demir, bu tür aktivitelerin öğrencilerin motivasyonunu arttıracağını, sosyal açıdan olumlu gelişmeler sağlayacağını söyledi.
Rektör Demir, sporu hayatımızın her alanına dâhil edebilmemiz gerektiğinin altını çizerek hem sağlıklı birer birey olma hem de sosyalleşme becerilerinin kazanılması açısından öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımını önemsediklerini sözlerine ekledi.