27
Ekim
2021
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde “Atatürk” Temalı Fotoğraf Sergisi Açıldı

Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı (ATAM) iş birliğinde  “Atatürk” temalı fotoğraf sergisi törenle açıldı. 26 Ekim 2021 tarihinde Batman Park AVM’de düzenlenen serginin açılışına Batman Valisi Hulusi Şahin, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı kurum başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Başkaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Rektör Yardımcısı Necmettin Sezgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş katıldı.



Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının arşivinde yer alan 34 fotoğraftan oluşan “Mustafa Kemal Atatürk Fotoğrafları” sergisinin açılışında konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu serginin milli değerlerimizin yaşatılması için herkesin istifade etmesi gereken bir sergi olduğunu dile getirirken milli değerlerimizi korumanın ve yaşatmanın milletin tüm fertlerinin görevi olduğunu söyledi. Rektör Demir, böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.



Batman Valisi Hulusi Şahin ise üniversitemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftasını dolu dolu geçirdiklerini ifade ederken böyle etkinliklere ev sahipliği yaptıkları için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti.
ATAM kurum başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen yaptığı konuşmada Batman'ın merkezi bir yerinde bu serginin açılmasının önemli olduğunu söyledi. Özgen, "Bu serginin çok geniş bir kitle tarafından ziyaret edilecek olması hem Türk toplumunun Cumhuriyetimizin en büyük değeri olan Mustafa Kemal Atatürk'ü tanıması hem de Cumhuriyet Bayramının ne anlama geldiğini daha yakından görülmesi açısından çok önemli." dedi.