19
Nisan
2022
Üniversitemiz Eğitime Yönelik Protokollere İmza Atmaya Devam Ediyor

Kurum ve kuruluşlarla iş birliklerine devam ederek her alanda eğitime önem veren üniversitemiz, Batman ilindeki din görevlilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek ve mesleki yeterliliklerini sağlamak amacıyla Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman İl Müftülüğü ile bir protokole imza attı.

“Batman Üniversitesi-Din Görevlileri Buluşması” projesi kapsamında imzalanan protokolle Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesinin uzman akademisyenleri tarafından ilimizdeki 200 din görevlisine eğitim verilerek din görevlilerinin mesleki gelişimlerinin desteklemesi, bilgi, donanım, tecrübe, nitelik ve motivasyonlarının artırılması ve eğitimden faydalanan din görevlilerinin edindikleri bilgileri meslektaşları, cami cemaati ve öğrencilerle paylaşmaları sonucu bu bilgilerin çarpan etkisiyle Batman halkının geniş bir kesimine erişmesi amaçlanıyor.



Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin kendi kabuğuna çekilen ve halkla bağlarını koparan bir kurum değil aksine ildeki tüm kurumlarla iş birliklerini önemseyen ve geliştiren özellikle de halkın sorunlarına çözüm üretmeye çalışan bir kurum olarak anılmasını istediklerini ifade etti. Üniversitemizin diğer kurumlarla iş birliklerini geliştirmeye devam edeceğini belirten Rektör Demir,  ilimizin faydasına olacak her projeye katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.